onsdag 16. februar 2011

Norsk Motedesign - Leila Hafzi


”For me it is a balance between creating works in developing countries, establish a long termed marked position and then step by step make fully ecological collections.”

Skandinavias fremste designer innen silkekjoler lanserte sin første kolleksjon i 1997 og har hele tiden hatt stor fokus på miljøvennlig mote. All produksjon av kolleksjoner foregår i Nepal og de har et tett samarbeid med Fredskorpset som sørger for at produksjonen foregår på en etisk og miljømessig korrekt måte.

Leila Hafzi presenterte hennes første kolleksjon i Stavanger, og ble med denne presentert for ideen om et organisk og etisk bytte til den store moteindustrien.
I løpet av de siste ti årene har designeren bygget et nettverk som representerer noe av det beste Nepal har å tilby i skreddersying og stoff. Siden da har målet hennes ikke forandret seg; å introdusere og representere øko etisk bytte i motebransjen på en global basis, og i fremtiden utvikle et miljøbevisst vennlig produksjonsirkel.
Hafzi har som mål å representere etisk handel innenfor moteindustrien, og hun bruker bare naturlige tekstiler i sine kolleksjoner.
I samarbeid med MadeinNorwayNow, ble klærne hennes med i en kolleksjon som kalles Landskape of mind.  Bildet øverst er tatt på Prekestolen.
fotografens hjemmeside kan man se hele artikkelen som omhandler dette samarbeidet. Gå inn på kolleksjoner, og deretter inn på Landskape of mind.

Med kompaniet hennes, Nepal Productions AS som ble opprettet i 2005, begynte designeren å se på det internasjonale markedet. I 2007 kom kolleksjonen Alpha vert ut, og ble presentert på moteoppvisninger i både Paris og Oslo. Dette resulterte i at Leila fikk prisen ”Designer of the year” og ble den først norske designeren som noen gang har klart å lage et plagg for La Redoute.
I 2008 ga de ut en ny kollkesjkon, 03, en som kom ut på moteoppvisninger både i New York og i Oslo.

De karakteristiske Hafzi-kjolene er lange og flagrende, med en syteknikk som får kjolene til nærmeste å bølge utover gulvet. Med detaljer, og lange bånd som knyttes rundt midjen, får kjolene også en karakteristikk som gjør de mer til ett kunstverk enn et plagg.
De intense fargene og den håndfargede teknikken som gjør at fargene går over i hverandre, er karakteristisk for Hafzi. Fargene har ofte en tropisk intensitet, og spiller samtidig på nyanser fra naturen: Aqua-toner, regnbuefarger, glødende gult, oransje, fuksia og syrlig giftiggrønt.


Etiskforbruk er et samarbeid mellom organisasjonene i Etisk forbrukernettverk: Miljømerking, Fairtrade Max Havelaar, Global.no, Regnskogfondet, Framtiden i våre hender, Forbrukerrådet og Grønn Hverdag.
Organisasjonene vil skrive om det folk vil vite mer om.

Her er en link til en artikkel hvor de skrever om etisk motehandel. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar